האם מותר להיות שותף עם גוי בגידול חזירים בחו"ל?

  • ה' אדר א' התשע"ט

שאלה

האם מותר לגוי לגדל חזירים בחו"ל והיהודי שנמצא בארץ שותף ולא מגדל אותם בפועל. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

בעיקרון אסור לסחור בחזירים כלל, שהרי נפסק בשלחן ערוך יורה דעה (סימן קיז) שכל דבר שהוא אסור מן התורה אף על פי שמותר בהנאה, אם הוא דבר המיוחד למאכל, אסור לעשות בו סחורה.

ומכל מקום אם מפורש בחוזה שאין שום זכות ליהודי להתערב בגידול החזירים כלל, בין בקניות בין במכירות ובין במטבחיים וכו', אלא הגוי מנהל הכל באופן בלעדי והוא רק מקבל אחוז מהרווחים, יש מקום לדון להקל, שכל שאינו שותף בעסק עצמו, באופן שיש לחוש פן ישלח ידו ויאכל מהדברים האסורים, אין לאסור בזה משום סחורה בדברים האסורים (ראה שו"ת יביע אומר חלק ח' חלק יורה דעה סימן יג). ואם הדבר נוגע למעשה, יציע אותו לפני פוסק מובהק שיבחן את כל הפרטים היטב, ויכריע אם יש מקום להקל.

בברכה,

הלל מאירס