שבת

תפירה אצל אדם שאינו שומר שבת או גוי

  • א' שבט התש"פ

שאלה

האם מותר לי בתור כלה לעתיד לתפור שמלת כלה אצל תופרת שאינה שומרת שבת? ייתכן שתתפור גם בימי שבת את השמלה.. כמו כן, אינני יכולה לדעת אם היא יהודיה או לא, ולא נעים גל לשאול שאלה מסוג כזה שמא היא עלולה להיעלב..
אשמח לתשובה, תודה

תשובה

שלום וברכה

אם יש ספק סביר שהיא יהודיה, ויש אפשרות שהיא תתפור את הבגד בשבת, ראוי מאוד להתנות איתה שלא תתפור את שמלת הכלה בשבת. אין כל סיבה שהיא לא תכבד את בקשתך.

בברכת מזל טוב,