מצאתי סוודר ופרסמתי, ואף אחד לא נענה, האם מותר לי לתרום אותו לגמ"ח?

  • ב' שבט התש"פ

שאלה

רציתי לשאול שמצאתי סוודר בתחילת החורף ופרסמתי על זה ואף אחד לא נענה - האם מותר לי לתרום את זה לגמ"ח?

תודה מראש

תשובה

שלום רב,

את יכולה לתרום את הסוודר לגמ"ח ובתנאי שתכתבי בפנקס את הערך המשוער של הסוודר, וכן את הסימנים שיש בו, כדי שאם יום אחד יבוא בעל הסוודר יוכל לתת סימנים ולקבל את שוויו.

מקורות: בדומה לנפסק בשלחן ערוך חושן משפט (סימן רסז סעיף כא) מצא תפילין שם דמיהן ומניחן עליו מיד אם ירצה, שדבר מצוי הוא לקנות בכל שעה. ע"ש. והוא הדין בכל דבר שאין בו חביבות לבעליו דווקא בחפץ זה וכמש"כ בשו"ת תשובות והנהגות חלק ג' (סימן תסד). וכתב בשו"ת אגרות משה חלק חושן משפט חלק ב' (סימן מה אות ד) שיש לרשום בפנקס גם את הסימנים של האבידה. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס