האם מותר לספר ילד לפני גיל שלוש?

  • ג' שבט התש"פ

שאלה

בוקר טוב,

שמעתי שאסור לגזוז שיער לילד עד גיל שלוש.

ברצוני לדעת האם מותר לספר את שיער הפוני לילד בן שנתיים, כי זה מפריע לו לעיניים?

מכוח מה אסור לספר ילד עד גיל 3 שנים?

תודה.

תשובה

שלום רב,

אין איסור לגזור שיער לילד לפני גיל שלוש. ומכל מקום המנהג ברוב תפוצות ישראל להימנע מכך אם זה נעשה לשם יופי בלבד. אמנם אם אורך השיער מפריע לילד בעיניים אפשר לגזור ללא חשש.

מקורות: יעויין בספר נטעי גבריאל ענייני תגלחת הילדים (פרק א סעיף ב, ופרק ב סעיפים ב-ג-ד).

בברכה,

הלל מאירס