מותר לאכול ביצה קשה קלופה שעבר עליה הלילה?

  • ד' שבט התש"פ

שאלה

האם מותר להכין בערב כריך עם ביצה קשה ולשלוח עם הילדים למחרת לביה”ס? ידוע שאסור לאכול ביצה קשה מקולפת יום אחרי, גם בצל ושום מקולפים.

(וזה גם לא מעורב עם מאכל אחר. רק מונח בנפרד בין כל הירקות).

תודה לכם

תשובה

שלום רב,

גם ביצה קשה קלופה שעבר עליה הלילה, אסורה, אם לא היתה מעורבת בתוך מאכלים אחרים.

מקורות: כך אמרו במסכת נדה (דף יז עמוד א) אמר ר"ש בר יוחי ה' דברים הן שהעושה אותן מתחייב בנפשו ודמו בראשו, האוכל שום קלוף ובצל קלוף וביצה קלופה וכו' שעבר עליהן הלילה. ואפילו אם הם צרורים וחתומים רוח רעה שורה עליהן. והובא להלכה בשלחן ערוך הרב (הלכות שמירת הגוף ונפש סעיף ז).

ואמנם בשו"ת בית שלמה חלק א' (חלק יורה דעה סימן קפט) כתב, שהעולם נוהגין שאין חוששין רק בביצה חיה ולא במבושל. אולם דעת רוב האחרונים לאסור ביצה מבושלת שעבר עליה הלילה וכמו שכתבו בשו"ת יד מאיר (סימן יט) ובשו"ת דגל אפרים (סימן כח) ובשו"ת קב זהב (סימן יד) ובשו"ת פרי השדה חלק ג' (סימן סא אות ב). וע"ע בשו"ת יביע אומר חלק ב' (חלק יורה דעה סימן ז אות ו).

בברכה,

הלל מאירס