אבל שחל יום שביעי שלו בשבת

  • ה' שבט התש"פ

שאלה

אם התחלתי אבל ביום ראשון, האם לצאת לפני שבת? ישנו רב שאמר לי לצאת בשבת בבוקר. תודה

תשובה

שלום רב,

את יוצאת מהאבלות בשבת בבוקר (אחרי שעבר מקצת מהיום, שמקצת היום ככולו), אבל אין להראות אבלות בפרהסיא בשבת, ולכן גם בליל שבת את צריכה ללבוש בגדי שבת רגילים, אולם כל דברים שבצנעה (כמו לימוד תורה בדברים המשמחים, וקיום יחסים) אסורים עד שבת בבוקר.

מקורות: יעויין ט"ז יורה דעה (סימן תב סק"ה) וש"ך (שם סק"ד).

מן השמים תנוחמו במהרה!

הלל מאירס