האם מותר לאכול מאכל שחומם בתנור חלבי בתוך שש שעות?

  • ו' שבט התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב!
שמי טל רציתי לדעת בבקשה האם ספרדים עדות המזרח אשכנזים ומרוקאים יש הבדל בהקפדה על חזקת חלבי כלומר אם אני אכלתי בשר מותר לי לאכול בפחות מ-6 שעות או מיד אחרי כך אוכל שחומם בתנור או מיקרו... חלבי ( לא לחמם ביחד עם מוצר חלבי)? מה הדין בעדות השונות והאם יש זמן מסוים להמתנה שהוא פחות מ-6 אצל הספרדים- עדות המזרח (אני עיראקית מצד אבא)?
אשמח לקבל התראה במייל על תשובה מהאתר או תשובה בבקשה.

תשובה

שבוע טוב,

1. אם התנור היה נקי משאריות חלב, לכל המנהגים מותר לאכול מה שחיממו בו בתוך שש שעות (יעויין רמ"א יורה דעה סימן פט סעיף ג).

2. אצל כל עדות המזרח נהוג להמתין שש שעות בין בשר לחלב, ואפילו אחרי אכילת עוף (יעויין שלחן ערוך שם סעיף א).

בברכה,

הלל מאירס