תפילה וברכות

אמירת קדיש לאחר תום שנת האבל במניין ללא אבלים

  • ז' שבט התש"פ

שאלה

שלום רב. אני בן עדות המזרח ויתום מאימי. (כבר לא בשנת האבל). שאלותי הם: (אני כלל לא מתייחס לשבוע יארצייט אלא לשגרה השוטפת של השנה) 1. האם יש עניין/חובה לומר קדיש כשאין בתפילה אבל שאומר קדיש יהא שלמא/על ישראל? 2. האם יש לומר את כל הקדישים הנ”ל? (לפני הודו/לפני קווה/לפני עלינו לשבח)? 3. מה הדין אם אני מתפלל במניין אשכנזי? האם יש לומר קדיש במקום שלו היה אבל אשכנזי במקום הוא היה אומר (אבל בפועל אין אף אבל ואף אחד לא אומר)? כגון אחרי עלינו לשבח “קדיש יתום” או אחרי מזמור שיר ליום השבת בליל שבת וכדו’. 4.אודה לרב מאוד אם יוכל להפנות אותי למקורות הלכתיים בעניין. יישר כח דוד

תשובה

שלום וברכה

1. ראוי מאוד אבל לא חובה.

2. אכן.

3. אחרי מזמור שיר ליום השבת תאמר. אחרי עלינו רק במנחה וערבית.

בהצלחה,