חברה והשקפה

בן 16-17 בבית ספר חילוני מרגיש די "בודד" בזה להתחזק?

  • ז' שבט התש"פ

שאלה

שלום רב!
אני בן 16-17 אפשר להגיד "חוזר בתשובה" (:
אני רואה את עצמי כיהודי שומר תורה ומצוות לכל דבר (אמנם קצת קשה לי עם כמה דברים כמו לדייק בזמן תפילה, ואני עדיין מתפלל תפילה אחת ביום)
אני ממש אוהב ללמוד תורה והקב"ה נתן לי זיכרון די טוב, אז אני גם משתדל לייסם את שאני לומד הן הלכתית והן מוסרית.
בבית ספר החילוני מעריכים אותי מאוד, מכבדים את קיום המצוות שלי את הפרישות שלי ממספר דברים, כמו לצאת בעת מופע של תלמידות, תפילת שחרית בבית ספר וכו'...
וגם באמת אני משתדל לאהוב את כל חברי לכיתה ולשכבה, בעוד שאני משתדל לא להיות בקלות ראש שלילית, לשון הרע, וכל מיני משחקי מחשב שהילדים משחקים.
באיזשהו שלב אני מרגיש די 'בודד' כי בתכלס חבר שומר תורה ומצוות אין לי ממש.
ודברים שמעניינים אותי הרבה פעמים נשארים ביני לבין עצמי.
לא תמיד אני מרגיש בודד 'זה בא בגלים'.
במה להתחזק?
האם פשוט לתת לגל לעבור?
או שלתור אחרי "וקנה לך חבר"?

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית לכך להתעלות ולעלות ביראת שמים ולהידבק לבוראינו אבינו אוהבינו.

אציע

א. לתור סביבך או באותו מחזור או כיתה מעל או מתחת וקרוב לוודאי תראה שיש עוד בחור צדיק כמותך שמתחבר לבוראו.

ב. כתוב לי היכן אתה גר ואתן לך מדרשה סמוך למקום מגוריך ובעז"ה תוכל ללכת לשם בערבים וכדו' ובעז"ה תמצא שם חברים טובים לרוחך שתוכל לחלוק איתם את כל מה שעובר עליך.

ג. תוכל לשלוח לנו מס' טלפון ונשוב איליך ונחבר אותך לאברך שיתחבר איליך ויהיה איתך בקשר רציף ויסייע לך בכל הצריך לך בעז"ה.

בהרכה רבה,