חברה והשקפה

בטחון

  • ז' שבט התש"פ

שאלה

המסילת ישרים כותב שכדי שיושלם הבטחון בה׳ צריך האדם להאמין וכו׳ ש ״אין מי שיכול להועיל לו או להזיק לו מלבד ה'״
למעשה, כאדם מאמין אדרבא, אני יודע שכל מה שנגרם לי הוא מאת ה׳, והגורמים כביכול- לסבל או לאושר הם בסך הכל שליחים. מה בידיעה הזאת, נותן בטחון? הרי בפועל כמה שאני אהיה בעל בטחון באלוקים- אני יודע כי הרעה יכולה לבוא עלי ממנו.
מה המעלה במדרגת הבטחון, כדי שנרגיש בטוחים? איך?
שנדע שהכל לטובה? אם לא בעוה״ז אז בעוה״ב? זה ודאי נותן משמעות וטעם לסבל, אבל לא מרגיע את הפחד הטבעי מפני כאב או סבל כאן בעולם.

תשובה

שלום וברכה

אציע ללמוד את הדברים הבאים https://www.hidabroot.org/question/20636

נשמח לסייע עוד ככל הצורך.