האם מותר לקחת תרופה שמכילה אבקת חלב נכרי?

  • ח' שבט התש"פ

שאלה

אני סובלת משיעול חזק עם הרבה לחה. הרופאה נתנה לי תרופה שבמרכיבים שלה יש אבקת חלב נכרי. יש לתרופה טעם טוב בטעם לימון. והיא בהשגחת הרבנות מינכן ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
א. האם אוכל לקחת אותה אני מקפידה רק על חלב ישראל.
ב. האם עלי להקפיד לקחת אותה לפני ארוחה בשרית.

תודות מראש

תשובה

שלום רב,

1. אבקת חלב נכרי מותרת מעיקר הדין, ואע"פ שראוי ונכון להחמיר בזה, מכל מקום במקום צורך כמו שלך את יכולה להקל בפשיטות.

מקורות: יעויין ילקוט יוסף איסור והיתר (סימן פא סעיף יד).

2. לכתחילה ראוי שתקחי את התרופה לפני שאת אוכלת בשר. ואם לא עשית כן, תוכלי להקל לקחת את התרופה לאחר שעה.

מקורות: גם אבקת חלב אין לאכול בתוך שש שעות לאחר אכילת בשר וכמבואר בשו"ת שבט הלוי חלק ז' (סימן קיח). אלא שמבואר בפוסקים שמותר לחולה שאין בו סכנה לאכול חלב לאחר שעה. ומכל מקום אם יודע מתחילה שיצטרך למאכלי חלב, וגם אינו נצרך למאכלי בשר דווקא, יש לו למנוע מאכילת הבשר, כדי שלא יצטרך לדחות דין המתנת ו' שעות וכמבואר בבדי השלחן (סימן פט ס"ק לו).

רפואה שלמה,

הלל מאירס