זוגיות

שמירת נגיעה (לא בבני זוג)

  • י"א שבט התש"פ

שאלה

היי
רציתי לשאול מה העומק וסיבת האיסור לשמירת נגיעה בין גבר ואישה (לא בני זוג)
בין בני זוג אני יכול להבין, אבל סתם ידידה שלי שבאה להגיד לי שלום בחיבוק? למה לא ניתן? הבנתי שזה איסור דאורייתא אז חשוב לי להבין את זה לעומק. מה גם שלקחתי על עצמי שמירת נגיעה אבל ידידות שלי לא ממש מבינות ואני מוצא את עצמי מגמגם ולא באמת יודע להסביר. אז הן חושבות שזה קיצוני...אני קראתי פעם משהו על נידה, אבל לא יודע כמה ניתן לדבר על זה בלי שיפגעו. אז אשמח להסבר מעמיק ואולי גם לעצה אין לא לפגוע ושיבינו את הרציונל
תודה

תשובה

שלום וברכה

א. כל אדם בוגר יודע שנגיעה ובוודאי חיבוק בבחורה היא דבר שלא תמיד יודעים איך זה ייגמר אף אם זה היה תמים לגמרי, אין צורך להאריך בדבר פשוט כל כך שבהמון מקרים חיבוק קטן מגיע מהר מאוד למקומות שלא חלמו עליהם.

ב. כל נערה מעת קיבלה מחזור ראשון ועד לטבילה לקראת החתנה הינה נידה ואסורה לקיים יחסים עם כל גבר באיסור כרת האיסור הוא כמובן שוה לבן ולבת יחד. נגיעה של אהבה אף היא אסורה מן התורה אף שאין בה כרת ללא קשר אם יגיעו לידי דבר חמור יותר או לא. אבל כפי שכבר כתבתי בסעיף א' אין כל ספק שהדבר יכול להגיע מהר מאוד לאיסור כרת.

נא לקרוא את החוברת הבאה https://www.hidabroot.org/he/article/70733

כמו כן נא לראות את התשובה הבאה https://www.hidabroot.org/he/question/28741

בהצלחה,