חברה והשקפה

חיי נצח

  • י"ד שבט התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב. אני לא מזמן התחלתי קצת להתעמק בנושא חיי הנצח. וכששמעתי על חיי הנצח זה מאוד הלחיץ אותי עד כדי כך שזה גרם לי למחשבות כל כך רעות שהייתי לכוד במחשבות של עצמי והיה לי קשה מאוד לצאת ואני מדבר בתור אדם מאמין. אני רוצה עצה איך לחשוב שזה לא מפחיד ויהיה לי רק טוב למרות שנצח זה נשמע "מפחיד". תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

שמעתי על רבים שמפחדים למות, לא שמעתי על מי שמפחד לחיות. חיי נצח הכוונה שלאחר הפטירה הנשמה מתקיימת בעולם הבא בעולם הנשמות ומקבלת שכר על מעשיה. אין לך דבר טוב יותר מזה.

אם עדיין משהו מציק לך בזה, נא לכתוב ואשתדל לסייע בידך.