מצאתי אוזניות, האם יש חיוב השבת אבידה? ואם כן היכן צריך לפרסם?

  • י"ד שבט התש"פ

שאלה

מצאתי אוזניות (לא מיוחדות שיש הרבה ברחוב) האם יש חיוב השבת אבידה ואם כן היכן צריך לפרסם על האבידה. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם יש באוזניות סימן מיוחד שאין באוזניות אחרות מן הסוג הזה, יש לקיים מצות השבת אבידה. אם לא, אתה יכול לקחת אותם לעצמך.

אם יש בהן סימן מיוחד, צריך לתלות מודעה באזור המציאה, שתהיה תלויה פרק זמן שסביר להניח שנראתה לכל (לפחות שבוע), ולאחר זמן אם הוסרה, אינך צריך לתלותה בשנית.

מקורות: ראה בשו"ת תשובות והנהגות חלק ג' (סימן תסד) ובספר השבת אבידה כהלכה (פרק ג סעיף ג).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס