תפילה וברכות

איזו ברכה אחרונה אומרים אחרי סעודה שכללה פירות ומיני מזונות?

  • י"ד שבט התש"פ

שאלה

שלום,

האם אני מברכת ברכה אחרונה על סעודה שהיא מעורבת?

לדוגמא, סעודה (לא על לחם) של ט"ו בשבט שבה יש סוגי פירות רבים כמו תמרים, תפוזים, אגוזים וכד', ומיני מזונות מה אני מברכת בסוף הסעודה?

בנוסף, סעודה שיש בה לדוגמא בורקס (על המחיה) וסלט ירקות (בורא נפשות).

תודה!

תשובה

שלום רב,

1. כשאת אוכלת פירות משבעת המינים ופירות אחרים יש לברך רק "על העץ" ולא "בורא נפשות", כי אף על פי שעל פירות רגילים מברכים "בורא נפשות", כאן שאת כבר מברכת "על העץ" על פירות שבעת המינים - זה פוטר גם את שאר הפירות כי גם הם בכלל פרי העץ (שלחן ערוך סימן רח סעיף יג). ואם את אוכלת גם מיני מזונות, תאמרי "על המחיה ועל הכלכלה על העץ ועל פרי העץ" וכו'.

2. את צריכה לברך "על המחיה" ו"בורא נפשות" (כמובן רק אם אכלת 27 גרם מכל אחד בתוך 7 דקות וחצי).

בברכה,

הלל מאירס