אמונה

מלחמות דוד המלך

  • ט"ו שבט התש"פ

שאלה

האם חוץ מהמלחמה שדוד נלחם בפלישתים הוא יצא לכל המלחמות אוו שהוא נשאר ללמוד ויואב זה שיצא להילחם? תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

דוד המלך נלחם את מלחמות ישראל, וגם היה שולח את שר צבאו. יחד עם זאת עסק בכל רגע פנוי בתורה ושירי הלל לה':

"מה אהבתי תורתך כל היום היא שיחתי" (תהילים קיט, צז).

"חצות לילה אקום להודות לך על משפטי צדקך" (תהלים קיט, סב).

באחרית ימיו היה פנוי לעסוק כל זמנו בתורה, ומסופר כי מלאך המוות לא יכל להורגו בשבת, כי לא מצא רגע אחד שבו היה דוד המלך פנוי מן התורה, עד שהצליח להסיח את דעתו (שבת דף ל').

בברכה,
דניאל בלס