מהו הספר אבות דרבי נתן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! מה מקור הספר הזה ומאיפה אני יכול להשיג אותו דבר נוסף רציתי לדעת מעלת קריאת נשמת כל חי והאם עדיף לקרוא בפני שלשה או עשרה. תודה רבה, חנוכה שמח!

תשובה

שלום וברכה

הספר אבות דרבי נתן, הוא חיבור מהאמוראים על משניות מסכת אבות, בדומה לתלמוד הכללי המבארת ומרחיבה את המבואר במשניות. הספר כולל ארבעים ואחד פרקים. שלחתי לך למייל את החלק הראשון של אבות דרבי נתן [ חמש עשרה הפרקים הראשונים], וכשתגמור תודיע לי ואשלח לך את החלק הבא.

נשמת כל חי הוא חלק מהתפילה בפסוקי דזמרה של שבת, ויש אומרים שכשאדם נמצא בצרה ויקבל על עצמו שכשיצא מהצרה יקרא את תפילת נשמת כל חי, יש בכך להחיש את הישועה אליו הוא זקוק. ואין הבדל בין קריאה ביחידות או בשלשה. חנוכה שמח מנשה ישראל