נשים

בר של דתיים

  • י"ז שבט התש"פ

שאלה

אני ועוד 2 חברות (רווקות) יוצאות לנופש בירושלים. האם מותר ללכת לבר של דתיים? כלומר אנשים דתיים יושבים שם, להכרויות וכדומה. שאלתי את חברתי האם מעונינת להכיר חתן, אמרה שלא אבל ברצונה להכיר חברים חדשים לאווירה מותאמת ותו לא. השאלה אם מותר? ואם לא, אז האם מותר להגיע לשם ועם השתדלות שלא להגיע לדיבור עם גברים שם אלא רק ששלושתנו נשב, ונדבר ?

תשובה

שלום וברכה

כוח היצר גדול פי אלף מהכוח שלכן. אנו יכולים לנצח את היצר רק בגלל שהקב"ה עוזר למי שמנסה להיזהר ולהישמר, אבל אם אתן מכניסות את עצמכן לניסיון, אי אפשר לדעת איך זה יתגלגל.

שבו יחד במקום שקט וצנוע, בבית קפה וכדו', ולא במקום של קלות ראש.