שאל את הרב - כללי

האם משיח יכול להיות אחד שחזר בתשובה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, האם משיח יכול להיות מישהו שחזר בתשובה? חג שמח.

תשובה

שלום וברכה

ההגדרה של "בעלי תשובה" לפי האמת היא הגדרה גם לצדיקים מופלגים שחוזרים תמיד בתשובה לפי ערכם, על כל מיני פגמים שמוצאים בעצמם. ואין צדיק אמיתי שאינו "חוזר בתשובה". דוד המלך, שלפי כמה דעות הוא הוא המשיח עצמו, [דהיינו שנשמתו תבוא בגלגול של זה שיהיה המשיח המקווה], נחשב ל"ראש לבעלי תשובה", והוא זה אשר הורה את דרכי התשובה ליחיד שחוטא, כמבואר בתלמוד. ומקום אתי להציע כאן את לשונו של מרן גדול הדורות האחרונים החתם סופר זי`ע בספרו שו"ת חתם סופר (חלק ו - ליקוטים סימן צח), במציאותו של מלך המשיח.

"והנה בהא דביאת בן דוד צריך אני להציע הצעה אחת, והוא, כמו שהיה משה רבינו ע"ה שהיה הגואל הראשון נזדקן שמונים שנה ולא ידע ולא הרגיש בעצמו שהוא יהיה גואל ישראל, ואפילו כשאמר לו הקב"ה לכה אשלחך אל פרעה מ"מ סירב ולא רצה לקבל על עצמו, כן יהיה אם ירצה ה` הגואל האחרון, ומיום שחרב בהמ"ק מיד נולד אחד הראוי בצדקתו להיות גואל, ולכשיגיע הזמן יגלה אליו השי"ת וישלחו ואז יערה עליו רוחו של משיח הטמון וגנוז למעלה עד בואו, וכאשר מצינו בשאול אחר שנמשח באה עליו רוח ממשלה ורוח הקודש אשר מלפנים לא הרגיש בעצמו, כן היה בגואל הראשון, וכן יהיה בגואל האחרון, והצדיק הזה בעצמו אינו יודע, ובעונותינו כי רבו כבר כמה וכמה מתו ולא זכינו שיערה עליהם רוחו של משיח גם כי הם ראויים לכך אבל הדור לא היה ראוי, אולם כשיגיע אי"ה יגלה אליו ה` כמו למשה בסנה וישלחהו או לישראל לבד או למלך אחד כמו לפרעה לומר שלח עמי".

חנוכה שמח, ושיבוא כבר - מנשה ישראל