מדוע נוהגים לקרוא בשם רות למרות שהיתה גרה?

  • כ' שבט התש"פ

שאלה

שלום רב,
שאלתי אתכם, מדוע אין רבים קוראים לילדיהם בשם "יתרו", ועניתם - משום שהוא גר. אם כך, מדוע נוהגים לקרוא בשם "רות"?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום רב,

שאלה טובה. אכן מובא בזוהר חדש על מגילת רות (דף צו עמוד ב) שבתחילה כשהיתה עדיין גויה קראו לה גילית, ורק אחר כך כשהתגיירה ונשאת למחלון קרא את שמה רות. ע"ש. ולפי זה מיושב המנהג, היות שהשם רות ניתן לה לאחר שכבר היתה יהודייה.

בברכה,

הלל מאירס