תפילה וברכות

האם שליח ציבור יכול לבקש מאחד המתפללים להוציא אותו בעניית אמן?

  • כ' שבט התש"פ

שאלה

היות שאני שליח ציבור, קשה להגיע לתשעים אמנים.
רציתי לשאול אם אחד מהציבור יכוון להוציא אותי ידי חובה ואני אכוון לצאת ידי חובה בעניית האמנים של החזרה וכדו' זה יעלה לי לתשעים אמנים. או שיש בעיה בזה שיחשב כאילו שאני עונה אמן אחר ברכת עצמו דהוי בור, וכנראה מהביאור הלכה קסז, אך ראיתי שהבן איש חי והפלא יועץ העתיקו את הרמ"א?
תודה רבה מראש ותזכו להגדיל תורה ולהאדירה

תשובה

שבוע טוב,

אתה יכול לבקש מאחד המתפללים שיוציא אותך ידי חובה בעניית אמן, וכמו שכתב בכיוצא בזה הרמ"א (סימן קסז סעיף ב) בשם האור זרוע, שאם מוציא אחרים בברכת המוציא יכוונו לבם לשמוע את הברכה ויענו אמן, והמברך יכוון לאמן שאומרים. ואמנם הביאור הלכה שם פקפק בזה, והניח בצריך עיון. אולם הסכמת הפוסקים כדעת הרמ"א.

בברכה,

הלל מאירס