שבת

הדלקת נירות שבת

  • כ"א שבט התש"פ

שאלה

ביום שישי אחד מאחר והייתי מאוד עסוקה וטרודה לא שמתי לב שהגיע זמן הדלקת נרות שבת. פעם ראשונה שזה קרה לי. עברו בערך 2 דקות מהזמן המפורסם ולכן פחדתי לא לחלל שבת ולהדליק, והעדפתי לא להדליק נרות. מה עושים? אודה לתשובתכם.

תשובה

שלום וברכה

מותר להדליק כמה דקות לאחר הזמן של הדלקת נרות, כי השקיעה היא מאוחרת יותר מאשר זמן הדלקת נרות וכל אפשר להדליק קצת מאוחר יותר אם מאחרים את הזמן.