היחס הראוי להומואים ולסביות .

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום . רציתי לדעת מה הוא היחס הראוי להומואים ולסביות האם ראוי להוקיע אותם ברמה של לא לרצות להיפגש איתם , או להימנע מהיכרות איתם . או שאולי להימנע מהתרועעות איתם אתן סיטואציה לחברה שלי יש חברה שהיא לסבית ורציתי לדעת וכשהיא רצתה להכיר לי אותה אמרתי שאני לא מוכן להכיר אותה כי היא לסבית . (מה שאחר כך הבנתי שזה איסור מדרבנן). והרי יש אנשים שעושים דברים לא פחות חמורים כמו לא לצום ביום הכיפורים ןאו גרוע מכך לחלל שבת בפרהסיה , ואליהם אני לא מגיב בכזו חריפות . רציתי לדעת מה יחס ההלכה בנושא . תודה ממראש... וישר כח על העשיה .

תשובה

שלום וברכה

כל יהודי יש לקרב ולא לרחק, לא יועילו לנו כל הריחוקים כדי שיהודי יתקרב אל הבורא, עלינו לקרב כל יהודי באשר הוא, ואם משערים שלדיבורים שלנו יהיהי השפעה עליהם כדאי לנסות להסביר את חומר הענין, ותו לא.

ואכן כל חטא חמור הוא עד מאוד, ובכל זאת עלינו לנסות ולקרב את פושעי ישראל, לבורא. אלא א"כ את חוששת שתסחפי למעשים שליליים על ידי הקשר החברותי הזה, במקרה זה יש להתרחק כמטחווי קשת.

בברכה - בנימין שמואלי