תפילה וברכות

שכח לברך השכיבנו, האם יכול לאומרו אחרי ערבית?

  • כ"ד שבט התש"פ

שאלה

אם שכחתי לברך השכיבנו ונזכרתי אחרי ערבית? תודה

תשובה

שלום רב,

אתה יכול לומר השכיבנו עכשיו למרות שכבר התפללת שמונה עשרה. ועל צד היותר טוב תקרא קריאת שמע לפני כן.

מקורות: כן פסקו בספר יפה ללב חלק ה' (סימן רלו סק"א) ובשו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק א' (סימן פט) והגרש"ז אויערבאך זצ"ל בספר מאור השבת חלק ב' (עמודים תקפט-תקצ) ובשו"ת אז נדברו חלק ו' (סימן לט) ובשו"ת שרגא המאיר חלק א' (סימן לח) שאם שכח לומר השכיבנו לפני שמונה עשרה של ערבית, יכול לאומרו לאחר מכן. וכן הורה בשו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק אורח חיים סימן ו אות ב), אלא שכתב שם, שעל צד היותר טוב יחזור ויקרא ג"כ קריאת שמע לפני ברכת השכיבנו.

בברכה,

הלל מאירס