זוגיות

השתדלות בשידוכים

  • כ"ח שבט התש"פ

שאלה

שלום וברכה הרב היקר מאוד!

ב"ה מה שלמדונו בתנ"ך שמה' אישה לאיש, מידע מאוד מרגיע.
מאידך, אותה ידיעה באת ובלבלה את ההבנה הפשוטה שהיתה, בענין השתדלות המוטלת עלינו, ויצרה הרבה קושיות.
ואלו הן:
1. כיצד אפשר לסרב לשידוך שהציעו לך, הרי מה' אישה לאיש?
2. איך יתכן לומר מה אני מחפש? מה אני נביא? הרי הרצון שלי לא תלוי ומותאם לבחורה שה' ית' הכין לי כי אני לא נביא כנ"ל.
אולי אני רוצה אישה ברסלבית, וה' רוצה שיהיה לי אישה ליטאית. מי התיר לי לסרב? אולי זה הזיווג שלי.
לדוגמה, היתי לפני שנתיים וחצי בפגישה. התיאור היה מושלם, אבל אי אפשר לחשוב על כל הפרטים.. נו, מה כבר יכול להיות?! בקיצור, איך שהגעתי וראיתי אותה, לא האמנתי. ראיתי על פניה שהיא כועסת על ה'. (היא נסעה מרחוק, לפני טיסה להיפגש איתי, אך בכל זאת, היה מאוד מוגזם המצב רוח שלה) ובנוסף היא לא היתה נראית טוב בפנים ברמה מיוחדת. הפגישה היתה בסדר אבל למחרת מסרתי לה שזה אי התאמה. וכמובן, נשאלת השאלה - האם עשיתי נכון? הרי מה' אישה לאיש.

אם התשובה של הרב תהיה לצפות בהרצאה על שידוכים, אז אני מעדיף תשובות בכתב כי אני לא צופה בעיקרון בהרצאות.

תודרה רבה, ברוכים תהיו ותזכו לזכות את הרבים כרצונו ית'!

תשובה

שלום וברכה

1. הקב"ה נתן לנו שכל והבנה וכחלק מההשתדלות שלנו היא להשתמש בשכל שלנו כדי להכריע האם זיווג פלוני מתאים לנו או לא. ככל שנעמיד דרישות סבירות. נניח שאתה כמשתייך לחסידות פלונית רוצה בחורה שמכבדת את דרכך ולא תפריע לך להיות מה שאתה הרי שזה חלק מהשתדלות סבירה למצוא את זיווגך ההגון בעז"ה.

כך גם כאשר נפגשים עם מישהי והיא עצבנית ולא רוגועה הרי שיש להניח שבורא עולם כיוון שניפגש איתה בזמן זה כדי שנראה אותה בכעסה ונבין שהיא לא הכי מתאימה לנו.וכך הלאה על זה הדרך.

2. נוכל להאשים אדם שהוא הרס לעצמו את השידוך כאשר הוא מפנטז על בחורה מאיזה סרט שלא קיימת במציאות ואז כמובן זה משהו אחר כך גם דברים דומים של דרישות לא סבירות.

בברכה לזיווג הגון מהרה,