שבת

מותר להשתמש בטיטולים שמחליפים צבע בשבת?

  • כ"ט שבט התש"פ

שאלה

לטיטולי האגיס החדשים יש פס צהוב שכאשר הטיטול מתמלא הוא הופך לכחול. האם יש בעיה להשתמש בטיטול זה בשבת? תודה

תשובה

שלום רב,

אין חשש להשתמש בטיטולים אלו בשבת.

מקורות: שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק טו סעיף פח והערה ערה) בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, שאין כאן איסור צביעה או מחיקת צבע, מכיוון שלא אכפת לו בצבע או במחיקתו, אלא רק לדעת שעליו להחליף את החיתול, והתינוק עושה כן ע"י הטלת השתן והוא לצורכו וכדי שיחליפו לו. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס