שבת

עבודה בשבת

  • ל' שבט התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
אמא שלי עובדת בעבודת ניקיון בבית חולים .
ויש לי שאלה לגבי זה על כל מני איסורים של עובדי ניקיון בשבת .
אומרים לרופאים,לאחים ולאחיות ,לכוחות עזר וכו' שהם עושים עבודה של פיקוח נפש ולכן מותר להם לעבוד בשבת אבל נשאלת השאלה , אני בתור סטודנטית לסיעוד לומדת במכללה עד כמה זה חשוב מניעת זיהומים ובמידה וחס וחלילה אין ניקיון בסביבת הבית חולים זה יכול לגרום נזקים למטופל שמאושפז במחלקה .
אנחנו לומדים במשך כמה שיעורים ומתרגלים עשרות תירוגלים כדי למנועה זיהומים.
לפי כל מה שתיארתי אני מבינה שניקיון הוא מציל חיים כמו כמו התפקיד של רופאים ואחים ואחיות ושאר הצוות הרפואי.אומנם הם לא מנתחים מטופלים אבל הניתוח לא יכול להתבצע בלעדיהם, לצורך העניין ניתוח נעשהה בסביבה סטרילית לחלוטין וזה נעש ע"י עובדי ניקיון.
אז אני לא מבינה למה אסור לעבוד בשבת .
ואם מותר לעבוד בשבת יש הרבה מגבלות כמו אסור לסחוט סמרטוט וכו'.
אשמח לתשובה
תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

ברור שכאשר יש צורך בניקיון חדר ניתוח לפני ניתוח בוודאי שאין ספק שחובה לעשותה כל שזה יהיה סטירלי לגמרי ומותר אף מלאכות דאורייתא. אבל ניקיון החדרים בצורה רגילה שאפשר להקדים ולאחר ואין צורך לנקות בשבת אין לנקות. כמו כן יש לתכנן להביא נכרים ולא לסמוך לכתחילה על יהודים.

בהצלחה רבה,