חברה והשקפה

לימוד גמרא של בעלי

  • ב' אדר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
בעלי הוא איש ירא שמים שמקפיד על הלכה אבל לא מתחבר ללימוד הגמרא לצערו ולצערי ... התחתנו לפני שנתיים וכבר שנה שהוא לומד עם אברך כל שבוע בקביעות גמרא אבל בלי חשק אמיתי כי כמו שאמרתי הוא פחות מתחבר ולמרות שאני באמת רואה את הרצון והמאמץ שלו. אני משתדלת תמיד לעודד ולחזק אותו בעניין ומתפללת לה׳ שיזכה למתיקות הלימוד.
מה עלי לעשות כדי שנזכה לכך ? זה כל כך חשוב לי גם כמובן לשם שמים וגם למען בניית הבית שהילדים רואים שאבא קובע עיתים לתורה

תשובה

שלום וברכה

יש לנסות ללמוד הלכה כרגע ואגדות חז"ל שבגמרא בספר עין יעקב, בעז"ה הוא יעלה עוד ועוד בדרכי התורה.