תורה ומדע

מצוות צניעות וחוסר בויטמין D

  • ד' אדר התש"פ

שאלה

שלום לכבודו,
מישהי שאלה אותי את השאלה הזאת ואינני יודעת מה לענות לה...

למה יש סתירה בין הלכות מסויימות למדע - לדוגמא ידוע שויטמין D מגיע מהשמש וידוע שרוב החרדים והמוסלמים סובלים ממחסור חמור של הויטמין בגלל הלבוש הצנוע מאוד, שמביא לנזקים ממשיים לגוף (וגם לנפש) .
איך יתכן שאלוקים יבקש מאיתנו לכסות עצמנו מהשמש , כשהיא זו שאמורה לגרום לנו לייצר את הויטמין הזה.

הסתירה בין ההלכה פה לטבע משקפת עבורי שההלכה מגיעה מאדם ולא מאלוקים.
ולקחת ויטמין נכון שאפשר... אבל לפני 500 שנה לא הייתה בית מרקחת - מה שאומר שאנשים דתיים או מוסלמים בהכרח סבלו ממחסור בוויטמין הזה... לא הגיוני שאלוקים יורה על הלכה שנוגדת את הטבע של הגוף שהוא עצמו יצר.
הוא לא היה טועה ככה או סותר עצמו.
ויטמין אגב הכדורים, זו גם המצאה שלנו...
אני מחפשת את התשובה האלוקית והטבעית לכל עניין ללא תלות בבני אדם אחרים .

תשובה

שלום וברכה

ראשית ברור לגמרי שהכדורים הם בגלל שבורא עולם נתן לנו תבונה ולא שאנחנו חכמים מעצמינו.

אכן מי שנמצא בתנאי פנימייה צריך להקפיד ללכת קצת בשמש. בדורות עברו לא היה מושג שאדם לא יצא לרחוב במשך תקופה ארוכה. גם מי שהולכת צנוע סופגת מספיק ויטמין d בהליכה של כ20 דקות בשמש ולכן לא היתה בעיה כלל בדורות הקודמים  בימינו שיש פנימיות וכדו' אכן הדבר מצוי יותר שאנשים לא רואים את השמש ולכן הקב"ה נתן לנו חכמה לייצר כדורים שמשלימים את הויטמין.