חברה והשקפה

מי יזכה לביאת משיח?

  • ה' אדר התש"פ

שאלה

תמיד שמעתי שלא כולם יזכו לביאת משיח.
לאחרונה שמעתי (בשיעור יהדות) שרק מי שמתקדם כל הזמן בקצב הכי מהיר שהוא יכול - יזכה.
אלו שלא תמיד עושים את רצון הקב"ה - נגיד שלא לבושים בהתאם, או המעשים שלהם לא תמיד כמו שהקב"ה רוצה, הם פשוט יתביישו כשהמשיח יבוא ולא ירצו לקבל אותו בגלל הבושה, וממילא הם לא יזכו.
כמו שממצרים יצאו רק חמישית וכל השאר מתו במכת חושך, כך גם לא כולם יזכו לביאת המשיח.
יצאתי בהרגשה ממש מבולבלת - זה הגיוני?
וחוץ מזה, אני הבנתי שאם לא תמיד אני עושה את רצון השם - גם אז אני לא אזכה, אז אם ממילא אני לא אזכה, אז למה לא ללכת על כל הקופה???
לי זה נשמע מוזר ולא הגיוני.
הרי השם הוא אבא שלנו, של עמ"י, גם אם הילדים מכעיסים את אבא שלהם - הוא עדיין אוהב אותם.
בקיצור, אני ממש מבולבלת ואשמח לתשובה: מי יזכה לביאת המשיח? ואיך זה קשור לעולם של עכשיו?
תודה רבה רבה.
בתפילה שנזכה כולנו לביאת המשיח במהרה.

תשובה

שלום וברכה

כל יהודי ויהודי יזכה לביאת המשיח, ובפרט מי שיש לו קשר כלשהו ליהדות, הקב"ה יעיר אותו לפני ביאת המשיח וכדברי הרמב"ם הלכות תשובה פרק ז הלכה ה.
כל הנביאים כולן צוו על התשובה ואין ישראל נגאלין אלא בתשובה, וכבר הבטיחה תורה שסוף ישראל לעשות תשובה בסוף גלותן ומיד הן נגאלין שנאמר והיה כי יבאו עליך כל הדברים וגו' ושבת עד ה' אלהיך ושב ה' אלהיך וגו'.

כמובן שכל אחד יקבל שכרו לפי מעשיו, ולא כולם יהיו שוים, אבל כולנו נזכה לימים אלו ועונג גדול.