חברה והשקפה

האם מותר להתפלל על ערבים שימותו?

  • ח' אדר התש"פ

שאלה

זה לא נחשב לאגואיסטיות העובדה הזאת שיש יהודים שאומרים שימותו הערבים או שבעזרת ה' לא יחלו אנשים מעמ"י מה עם שאר האנשים בעולם אסור לי להתפלל עליהם שלו יחלו ולא ימותו
אפילו אם זו אומה שפגעה בנו זה נכון לבקש שימותו?

תשובה

שלום וברכה

אין להתפלל על הערבים בכללותם שימותו חלילה יש בהם הרבה טובים אולם הבא להרגינו מותר ומצווה להתפלל על שונאי ישראל שה' יכלה אותם.

 מי שאינו משונאינו אין להתפלל למיתתו ובורא עולם חפץ בטובות כל ברואיו מלבד אויבי ישראל.