חברה והשקפה

כתיבת התורה ואליעזר בן יהודה

  • ט' אדר התש"פ

שאלה

שלום לרב
בני שאל אותי שאלה. התורה נכתבה לפני הרבה שנים, 3,500 שנה. אז אך אליעזר בן יהודה המציא את השפה העברית? או החייה אותה? הרי משה כתב כמעט את כולה חוץ מכמה פסוקים אחרונים?

תשובה

שלום וברכה

לשון הקודש היא השפה שבה נברא העולם ובה נכתב התורה וכל מפרשי התורה וכמעט כל ספרי חכמי האומה היהודית וכל אחד ואחד מעמינו הבין אותה והתפלל בלשון הקודש.

שפה זו לא היתה השפה שבה דיברו ביום יום מסיבות רבות ובעיקר כדי לשמור על קדושתה.

הציונים בחרו להפוך שפה זו לשפה של המדינה ושל התנועה הצינית אבל שינו בה הרבה וקראו לזה שפה העיברית שאין זה אלא לשון הקודש עם שינוים קלים.

בהצלחה,