חברה והשקפה

לא לשיר בהמנון

  • ט' אדר התש"פ

שאלה

שלום לכבוד הרב

היה לי ויכוח קטן עם אדם נוצרי על עניין שהוא אומר שהוא לא עומד ושר בהמנון. כי יש בהמנון קטע של נפש יהודי הומיה והוא לא יהודי . לטענתו צריך להחליף את ההמנון .. מה אתה חושב על זה ? מה אפשר לענות לו ?

הוא גם טען שסבא שלו היה בארץ הזו לפני שהוקמה המדינה ... מה לענות לו ?

איפה ההוכחה בתורה שמדינת ישראל שייכת לעם היהודי בלבד ?

הרי גם הוא גר כאן וטוען שזו מדינה שלו כמו שלנו והוא נולד כאן . ויש לו אפילו תעודת זהות כחולה ושהמדינה הזו בדיוק שלו כמו שלנו.

תשובה

שלום וברכה

בתורה מבואר אין ספור פעמים שארץ ישראל ניתנה לעם ישראל וזה של עם ישראל כאשר משיח יבוא הוא ישיב את כל עם ישראל לארץ ישראל ויקבץ נידחנו מארבע כנפות הארץ.הנה כמה פסוקים

בראשית פרק טו

(יח) בַּיּוֹם הַהוּא כָּרַת יְקֹוָק אֶת אַבְרָם בְּרִית לֵאמֹר לְזַרְעֲךָ נָתַתִּי אֶת הָאָרֶץ הַזֹּאת מִנְּהַר מִצְרַיִם עַד הַנָּהָר הַגָּדֹל נְהַר פְּרָת:

בראשית פרק כו

(ג) גּוּר בָּאָרֶץ הַזֹּאת וְאֶהְיֶה עִמְּךָ וַאֲבָרְכֶךָּ כִּי לְךָ וּלְזַרְעֲךָ אֶתֵּן אֶת כָּל הָאֲרָצֹת הָאֵל וַהֲקִמֹתִי אֶת הַשְּׁבֻעָה אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי לְאַבְרָהָם אָבִיךָ:.

כרגע יש פה מדינה שיש ויכוח בין הגרים בה האם המדינה היא יהודית או דמוקרטית כאשר חלק מהמפלגות רוצים למחוק את המילה מדינה יהודית ולדעתם זה באמת רק מדינה דמוקרטית ואין כל הבדל בין גוי ליהודי בזכות על הארץ בדרך כלל הם מאלו שלא מאמינים באמיתות התורה.

בוודאי שלכל הדעות אין כרגע לשלול שום זכות אזרחית לאזרח שאינו יהודי כי בכל מקרה עדיין לא זכינו לביאת משיח צדקינו.

נשמח להבהיר עוד ככל הצורך.