נשים

טבילה ביום שישי

  • י' אדר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
אנחנו זוג צעיר שגר לתקופה אצל אמא של בעלי.
אני צריכה לטבול היום במקווה והבלנית זו חמותי. האם יש אפשרות לטבול לפני שקיעה בישוב הסמוך (כדי שאוכל לחזור לישוב לפני שבת) ולא להתראות עם בעלי עד צאת הכוכבים?
בנסוף, מה עושים עם הדלקת נרות שבת? אצטרך לסוע לישוב הסמוך לפני השבת ובגלל שאנחנו גרים באזור ליד ערבים בעלי יצטרך להצטרף אלי להליכה בחזור.

תשובה

שלום וברכה

יש לטבול בעירך. אם חמותך אשה נבונה אין לך לחשוש לטבול שם אף שהיא תהיה שם. אין כל איסור בדבר ואף לא עניין של צניעות.

אם בכל זאת את מתיישת וויש קושי בגלל שחמותך בלנית אציע שבעלך ידבר עם הרב האחראי על המקוה שיתן לו מפתח ואת תלכי לבד מאוחר יותר אל המקוה עם בלנית אחרת או עם בעלך כפי הוראות הרב.

אם יש צורך בעזרה נוספת נא לכתוב לי.