חברה והשקפה

סנפיר וקשקשת

  • י"ב אדר התש"פ

שאלה

שלום רב
שתי שאלות
1. ראיתי בעלון הידברות שכל דג שיש לו קשקשת אז בוודאי יש לו גם סנפיר. אם כך, מדוע בכלל צריך לציין שצריך שלדג יהיה סנפיר? אם ממילא מספיק הקשקשת למה לא להגיד לאכול רק דגים שיש להם קשקשת?

2. ראיתי באתר שקטניות ואורז לא צריכים כשרות לפסח.
האם עדשים ירוקות אפשר פשוט לברור אותם 3 פעמים וזה נחשב כשר לפסח? גם אורז?
במידה ולא בוררים 3 פעמים האם צריך למכור את זה במכירת חמץ או שפשוט לנעול בארון ולא להשתמש בפסח?

תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

1. ראי בכתבה הזו סנפיר וקשקשת בסוף הכתבה.

2. אכן כך.

אם לא בוררים יש להצניע בארון ולא צריך למכור.