חברה והשקפה

ימות משיח והעולם הבא

  • י"ג אדר התש"פ

שאלה

בעבר חשבתי שלאחר שהאדם ימות, תעלה נשמתו לעולם הבא - עולם רוחני בעולמות העליונים, שם ידונו אותו על מעשיו ויקבל שכר על מעשיו. בכמה הרצאות ששמעתי של הרב זמיר הוא הסביר שהעולם הבא - מה שנקרא גן עדן וגיהנום, זה רק תחנת מעבר אבלהעולם הבא האמיתי עליו מדברים חז"ל הוא ימות משיח, שם יקומו בתחיית המתים מי שראוי וכל אחד ימשיח לגדול כפי דרגתו.
זה מאוד בלבל אותי כי חשבתי שהעולם הבא הוא העליון, ושם נקבל שכרנו, אבל לפי זה יוצא שהעולם הבא - השלב הבא - תכלית הבריאה כביכול, זה תחיית המתים והנושא לא מלובן לי אשמח להסבר!
תודה רבה מראש לעוזרים

תשובה

שלום וברכה

כך אכן הדברים מבוארים בדברי הראשונים שעיקר השכר הוא העולם הבא לאחר תחיית המתים. אז נתענג בעונג רוחני אין סופי שאין לנו מושג בהנאה זו הנאה של חיבור לבורא יתברך שמו.

העולם שלאחר המוות האו רק זמני והנאות שם למרות שגם הם הנאות רוחניות גובהות מאוד אינם מגיעות לקצה של ההנאה הנצחית שתהיה לנו לאחר תחיית המתים.