חגים ומועדי השנה

האם לאור המצב אפשר לאגור כמות של חמץ, ולסמוך על מכירת חמץ?

  • ט"ז אדר התש"פ

שאלה

שלום,

האם לאור המצב, ניתן לקנות כמות של פסטה וכל מיני חמץ (לשעת צורך שלא תבוא) שאני יודע שיישאר בפסח, ולסמוך על המכירת חמץ?? אני לא נוהג להשאיר חמץ גמור בפסח.

אשמח לתשובה מהירה.

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

תוכל לעשות כן, ואין צורך בהתרת נדרים מכיוון שבדעתך לחזור אח"כ למנהגך הטוב שלא למכור חמץ גמור.

מקורות: מש"כ שאין צורך בהתרת נדרים, הוא על פי השיטות הסוברות שאם יש לו צורך לחזור בו ממנהגו רק פעם אחת, אינו צריך התרה, שכך נקטו אחרוני דורינו להלכה כמבואר בשו"ת יביע אומר חלק י' (חלק יורה דעה סימן כ, וסימן נח חלק ב' סוף אות יא). וכ"כ בשו"ת שבט הלוי חלק ד' (סימן לא אות ב) שכזה אנו מורים בכל יום. וכן בשו"ת תשובות והנהגות חלק ד' (סימן רז) כתב, שכן נתקבל אצל בעלי הוראה.

בברכה,

הלל מאירס