שבת

מותר לשים עדשות מגע צבעוניות בשבת?

  • ט"ז אדר התש"פ

שאלה

שלום לרב, האם מותר לאשתי לשים עדשות מגע צבעוניות ללא מספר בשבת, יש לציין שהיא לא צריכה אותם לראייה אלא שמה אותם רק בשביל היופי..
זה מצריך אחרי שמורידים להחזיר אותם לקופסת העדשות שבתוכה יש תמיסה שגם שומרת על העדשות וגם מנקה אותם
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. מותר להרכיב עדשות מגע במקום שיש עירוב. ואם אין עירוב, כל זמן שהיא לא התרגלה אליהן, אסור לצאת בהן, כיוון שקיים חשש סביר שאחרי זמן מה תסיר אותן ותטלטל אותן ארבע אמות ברשות הרבים. ואם כבר התרגלה אליהן יש מקום להקל (ראה שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק יח סעיפים טז-יז).

2. יש מחלוקת בין הפוסקים אם מותר לשים את העדשות בתמיסה בשבת, ודעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל להתיר (חזון עובדיה שבת חלק ה' עמוד שנב).

בברכה,

הלל מאירס