תפילה וברכות

אילו ברכות בתפילה בנות ספרד אומרות ללא שם ומלכות?

  • כ' אדר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
לאחרונה יצא פסק הלכה שאומר שנשים לא מברכות בשם מלכות ברכות מסוימות בתפילה (לפי עדות המזרח)...
רציתי לדעת בבקשה אלו ברכות מברכים בלי שם מלכות?
תודה רבה ואשמח לתשובה בהקדם האפשרי

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג בנות ספרד אין לומר ברכת שעשני כרצונו בשם ומלכות (שו"ת יחוה דעת חלק ד' סימן ד).

וכן אין לומר ברכות ברוך שאמר וישתבח בשם ומלכות. והוא הדין לברכות קריאת שמע - דהיינו יוצר אור, אהבת עולם, גאל ישראל והשכיבנו (שו"ת יביע אומר חלק ח' חלק אורח חיים סימן ח).

בברכה,

הלל מאירס