תפילה וברכות

תפילות

  • כ' אדר התש"פ

שאלה

במשך תקופה די ארוכה הייתי מאחר משמעותית לתפילה תוך שאני עושה לעצמי חשבון שלהם זה לוקח עשר דקות יותר ממני. אני מתפלל יותר מהר (כמובן עם פחות כונה) וכך יוצא לי "חורים" שמצטברים לכעשר דקות. כך שגם אם אאחר מעט - אמנם לא אספיק לברכו בין פס"ד לברכות ק"ש אלא יהיה זה באמצע פס"ד אך ז, "לא סוף העולם". לשמו"ע הגיע עם הציבור (פחות או יותר). בחודשים האחרונים הייתי אבל וזה למעשה אילץ אותי להגיע בזמן ולהתפלל בקצב שלהם. פס"ד אכן לקח לי פחות זמן אך נאלצתי להתחיל איתם ולהמתין עם ישתבח עד שהם יהיו מוכנים. דבר זה היה מאוד חיובי עבורי ונתן לי הרגשה יותר טובה. כך גם לגבי חזרת הש"ץ שכיון שאני הייתי הש"ץ לא יכולתי להתעסק בדברים אחרים... קיויתי שזה ימשך כך ואכנס לתקופה חדשה בו אני יותר משקיע בתפילה. אך לצעדרי הרב ממחרת סיום הי"א חודש הסתיים גם הענין הזה ושבתי להרגלי הרעים.

תשובה

שלום וברכה

אמת שכאשר יש לאדם סיבה הוא מצליח לקום מוקדם ולהגיע בזמן וכאשר אין לו סיבה הוא לא מצליח להתעורר והדברים ידועים.

על כן יש לך לחפש בעצמך דברים שיגרמו לך לקום מוקדם ולהגיע מוקדם לבית הכנסת. לימוד על מעלת ההגעה לבית הכנסת בבוקר להיות מעשרה ראשונים מעלת השפע היורד באמירת הקרבנות חברותא לפני התפילה וכדו'. וכך תוכל להגיע מוקדם.