נשים

שמירת העיניים אצל גברים

  • כ"ג אדר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני נשואה כשנה ולאחרונה הייתה לי שיחה עם בעלי בנושא שמירת העיניים אצל בנים..
בילי הוא אדם שמאוד מקפיד על שמירת העיניים ובעקבות כך הייתה לי מחשבה שאין לו ברוך ה' ניסיון בכך ושאין לי מה לחשוש אם הוא בטעות נתקל בבחורה לא צנועה ברחוב וכו'..
כשדיברנו הוא הסביר לי שגם אדם ששומר מאוד על העיניים ופתאום צץ מראה מסויים יש אפשרות שיבוא לידי הרהור וכו'..
מאז שניהלנו את השיחה הזו אני טרודה בנושא הזה מאוד..כל אישה שאני רואה ברחוב אני מפחדת שתכשיל את פעלי..
זה כל הזמן רץ לי בראש וממש מרגיש לי שזה מרחיק אותי מבעלי..אני מרגישה סוג של "בגידה" כזאת כשאני חושבת שיש מצב שלפעמים מישהי אחרת עוברת לו בראש,
רציתי לשאול מה אפשר לעשות? מה מקל על ההתמודדות הזאת? זה ממש מדכא אותי..
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

חשוב להבהיר שלא מדובר שגבר ירא שמים שרואה אישה יש לו הרהור כבר לדבר הכי רחוק שאת מדיימנת, הכוונה של בעלך היא שיש לו הרהור ביופיה דהיינו שהוא קצת מהרה שהיא יפה. זה עניין של כמה שניות ותו לא. מאחר ובעלך הוא ירא שמיים מרבים הוא שומר על עצמו מאוד ומנסה להרחיק מעליו אפילו הרהור קל שבקלים.

תודי לבורא עולם שזכית בכך שיש לך בעל צדיק כזה הנאמן אילייך לחלוטין ואין לך לחשוש מאומה.