תפילה וברכות

מה משמעות של סדר פרקי תהילים?

  • כ"ד אדר התש"פ

שאלה

שלום הרב,
כמה ימים שאני קוראת כמה פרקי תהילים ותהיתי מה המשמעות של סדר הפרקים?
אני לא מצליחה לראות את המשמעות של הסדר.
לא כרונולוגי, לא נושא...
אני מאמינה שיש עומק גם לסדר הדברים.
האם יש לנו רעיון לגבי הסדר שבו קובצו המזמורים?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

נוכל להבחין כי הספר האחרון בתהילים (ליום השבת) מורכב ברובו ממזמורי תודה והודיה, הפונים לרגש השמחה. ואכן קוראים אותו בכל שחרית של שבת.

קיימת סמיכות בין מזמורים קרובים בתהילים, כלומר נושאים משותפים (כמו מזמורי תוכחה לישראל, או מזמורי תודה), אך לא ידוע לי על נושא משותף לכל ספר בתהילים, ואפשר שנערכו לפי סדר כתיבתם ברוח הקודש. עוד בנושא:

https://www.hidabroot.org/%D7%A4%D7%A8%D7%A7%D7%99-%D7%AA%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D

בברכה,
דניאל בלס