תפילה וברכות

כשעושים זימון על הכוס, האם צריך להקפיד שלא לדבר עד אחרי ברכת הגפן?

  • כ"ו אדר התש"פ

שאלה

ראיתי פעמים רבות שאנשים שברכו ברכת המזון על הכוס בזימון מדקדקים שלא לדבר עד אחרי שברכו ברכת בורא פרי הגפן. האם יש מקור לדקדוק זה? האם זה נכון? תודה רבה לכבוד הרב.

תשובה

שלום רב,

כן פסקו הכף החיים (סימן קפט ס"ק יד) והאור לציון חלק ב' (פרק מו תשובה כא) שכאשר מזמנים על הכוס, אף השומעים אין להם לשוחח עד שיברך המזמן את ברכת הגפן שעל כוס ברכת המזון.

בברכה,

הלל מאירס