נשים

האם אישה שסובלת מכאבים יכולה לעשות מסאז’ אצל גבר?

  • כ"ו אדר התש"פ

שאלה

שלום וברכה, אני סובלת מכאבי צוואר גב וראש ואני בחורה דתייה, לאחרונה נודע לי על מטפל שעושה מסאז' (טיפולי), לא בשביל הכיף ולא בשביל ההנאה אלא מתוך מקצועיות
רציתי לשאול אם אפשרי בכל זאת לעשות אצלו? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אין אפשרות להקל בזה, וכמו שכתב הגר"נ קרליץ זצ"ל בספר חוט שני על אבן העזר סימן כא (עמוד ע) עיסוי שעושים לחולים או למי שיש לו מיחושים או לזירוז זרם הדם וכיוצא בזה בגופו של האדם על ידי שמשפשפים וממשמשים בגופו הלוך וחזור, צריך לעשות זאת איש לאיש ואשה לאשה. ואסור לעשות זאת אשה לאיש או איש לאשה, בין אם עושים זאת על בגדיו או בגופו ממש וכו'. ע"ש.

לאור זאת אין ברירה אלא למצוא אשה מקצועית שעוסקת בזה, ובעז"ה היא תביא לך מזור ומרפא בקרוב.

בברכת רפואה שלמה,

הלל מאירס