שו"ת פסח

צלחת סדר צמחונית

  • כ"ו אדר התש"פ

שאלה

שלום לכבודו
אני צמחונית מגיל 10 בערך, בשר לא נכנס אליי הביתה, והביצה היא פשרה שאני כן יכולה לעשות (ביצים לא נכנסות הביתה מזה 10 שנים), אבל בשר לא נכנס הביתה. הדתיות שלי התחזקה, ורציתי לשאול אם יש תחליף לזרוע (סימן לקורבן הפסח, כנגד החסד).
חשבתי על שורש (פטרוזיליה או סלרי): מעבירים את הנתינה של האדמה, לאדם. נתינה זה חסד. הוא גם חזק (בזרוע חזקה..) שכן אחיזתו באדמה איתנה.
האם הוא ראוי להיות תחליף חזק דיו כדי להיות בצלחת הסדר?

תשובה

שלום וברכה

הדבר הכי נכון לעשות זה להביא זרוע. אבל אם זה ממש מקשה עלייך, תוכלי לקחת מה שתרצי בצורת זרוע.

בהצלחה,