מדוע היה צורך שאדם הראשון יחטא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ערב טוב שאלתי היא מדוע היה צורך בחטא הראשון.מדוע האדם הראשון היה צריך לחטוא הרי ה` יכל לברוא אותו כליל השלמות ללא אגו ולא היינו צריכים לעשות את כל התיקונים היום ונמצאים במקום שכולו טוב.

תשובה

שלום וברכה

הדבר היה תלוי בחירתו של אדם הראשון אילו לא היה חוטא אכן היינו זוכים מיד לתיקון השלם, ולא היינו צריכים לעבור את כל מז שעברנו. אך לאחר שאדם הראשון חטא ופגם עלינו לתקן את כל הפגימות שנפגמו וזאת היא עבודתינו עד היום. בברכה - בנימין שמואלי