נשים

האם בתפילה ביחיד אני יכולה לברך עם שם השם?

  • כ"ט אדר התש"פ

שאלה

שלום רב,

האם כשאני מתפללת תפילת יחיד שלמה (מלבד שמונה עשרה) אני יכולה לברך בשם השם את הברכות?

כמו בנשמת כל חי, או ברכת גאל ישראל שצמודה לשמונה עשרה וכד'.

כיוון שבסידור רשום להרהר את שם השם.

תודה!

תשובה

שלום וברכה,

לפי מנהג בנות ספרד אין לומר ברכת שעשני כרצונו עם שם ומלכות (שו"ת יחוה דעת חלק ד' סימן ד). וכן אין לומר ברוך שאמר וישתבח וברכות קריאת שמע - דהיינו יוצר אור, אהבת עולם, גאל ישראל והשכיבנו - עם שם ומלכות (שו"ת יביע אומר חלק ח' חלק אורח חיים סימן ח).

אולם מנהג בנות אשכנז לומר את כל הברכות הנ"ל עם שם ומלכות.

ואין הבדל בכל זה בין אם את מתפללת בציבור או ביחיד.

בברכה,

הלל מאירס