שו"ת פסח

מוצרים כשרים לפסח שנפתחו

  • א' ניסן התש"פ

שאלה

בשנה בעברה נאמר לי כי מוצרים כשר לפסח שנפתחו אפשר להשתמש בהם בפסח, כמו לצורך העניין קפה/סוכר,
ואין צורך לזרוק במיוחד אם אין שימוש בכלי שבו מאוחסן הקפה [ ממלא צנצנת נוספת עם הקפה שבשימוש והשאר במזווה סגור].
תוכל בבקשה לכתוב ולפרט אם הדבר מותר או אסור ?
תודה.

תשובה

שלום וברכה

כל דבר שכשר לפסח ומעת פתיחת המוצר שמרו שלא יבוא למגע חמץ מותר אכן להשתמש בזה אחר כך בפסח.

יש להקפיד שלא להתשמש בכפית חמץ אלא בכפית חד פעמי או כשרה לפסח.