תפילה וברכות

האם מותר לברך כשהידיים מלוכלכות?

  • א' ניסן התש"פ

שאלה

שלום,
האם מותר לברך על משהו למשל אוכל/פרק תהילים)
כשהידיים מלוכלכות?
למשל אם נגעתי באף/רגל ואני רוצה לשתות או סתם לומר פרק תהילים האם מותר לי להזכיר את שם ה' כשאני כביכול צריכה נטילה?
תודה

תשובה

שלום רב,

אם נוגעים במקום מכוסה (ורגל בכלל זה), אסור לברך וכו' עד שמנקים את הידיים. וכן ראוי להחמיר אחרי שנוגעים בתוך האף או האוזן.

מקורות: יעויין שלחן ערוך (סימן צב סעיף ז), רמ"א שם, ומשנה ברורה (סק"ל).

בברכה,

הלל מאירס