המלצה על ספר של קיצור שולחן ערוך

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב הבנתי שיש כמה מחברים לקיצור שולחן ערוך, רציתי שתמליץ לי על הספר בשפה פשוטה וקלה שאני יוכל ללמוד משם ולהבין בקלות. (כמה שיותר פשוט, יותר טוב) והאם קיצור שולחן ערוך של הרב שלמה גנצפריד הוא בשפה פשוטה וקל להבין אותו, או שיש יותר פשוט ומה ההבדל בין שולחן ערוך, לקיצור שולחן ערוך תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ספרן של הרב גנצפריד הוא אכן מומלץ ביותר, ואם הינך ספרדי ישנו קיצור שולחן ערוך של הרב גנצפריד עם פסקי הרב מרדכי אליהו לספרדיים. וקיצור שולחן ערוך הוא קיצור מהספר שולחן ערוך הגדול שבו מרוכזים כל דיני התורה על כל פרטיהם, ןהרב הנ"ל ליקט הלכות הנחוצות ביותר וכתב בקיצור ממש את מה שנחוץ לדעת יום יום, וזהו אכן הספר המומלץ לכל יהודי המתחיל לשמור מצוות, ובזה יוכל לדעת את המוטל עליו.

בברכה -בנימין שמואלי